Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2
Project Co-ordination « BPS « Building Surveying, Condition Surveys, Project Management, Member of the Chartered Institute of Building
Design That Works For You
Call Us: 01344 309050

Maple House, Woking, Surrey

Project Role:                    Lead Designer & Contract Administrator                

Project Build Cost:           £340,000

To provide additional living space that allows good access to the garden and transforms the property to generate a feeling of openness whilst having distinctive living areas.

This property was originally designed with a kitchen/dining area, three seperate reception rooms, a utility room and double garage on the ground floor.  The client wanted to convert the existing double garage into a large kitchen/family space, utility room and Japanese bathroom.  A garage was required to replace the existing one lost by the conversion along with an extension to increase the ground floor living space.  Full refurbishment of the first floor bathrooms, rear bedroom, study and ground floor cloakroom were also required.  The conversion and extensions resulted in an almost completely open plan ground floor, albeit divided into distinctive living areas.  The openness and inclusion of bi-folding doors to the summer room, living room and kitchen/family room allows light to flood through the ground floor and give good access to the garden from the various areas.  One of the biggest challenges in this project was ensuring the client had a good experience and was heavily involved in the selection process of materials.  Unfortunately, the client's previous experience of construction was enough to have put them off doing this work for over ten years. 

Testimonial

Rod Barrett - Property & Development Consultant - Farnham Estates Ltd: "Farnham Estates Ltd have retained Barrie Smith to carry out all of our site development assessments and planning related requirements, together with building condition surveys, and numerous other technical assignments...." more

Contact

Associations

CIOB

FSB