Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/barrieps/public_html/images/installed.png on line 2
Project Co-ordination « BPS « Building Surveying, Condition Surveys, Project Management, Member of the Chartered Institute of Building
Design That Works For You
Call Us: 01344 309050

Esgairs, Woking, Surrey

Project Role:                    Lead Designer & Contract Administrator

Project Build Cost:           £130,000

To increase the overall living space by extending the property to include a basement wine cellar.  The primary focus was that the materials had to perfectly match with the existing property.

The project was to provide additional living accommodation, initially involving a games/reception room at ground floor and a master bedroom suite at first floor.  The client did not wish to lose from the rear garden and the logical answer was to extend to the front to create the required space.  Creating the extension to the front of the property required complementary design and careful consideration over the selection of materials to ensure the extension did not look obtrusive.  The inclusion of a wine cellar was introduced early in the design, incorporating a concrete cellar formed around a spiral staircase with a trap door in the ground floor.  The project involved issues of building a large extension whilst the family remained in residence, working in a confined space with limited access, forming a basement close to the existing building and working closely with the local authority environmental health officer to deal with soil contamination caused by fuel leakage from a nearby garage site.   

Testimonial

Stuart Allcock - Director of SG Consulting (South-east) Ltd: "BPS have undertaken numerous Schedules of Conditions for us on commercial properties across the UK. We generally require these Schedules of Conditions to be provided urgently and BPS always meet..." more

Contact

Associations

CIOB

FSB